Ergonómikus elektromos elosztó szekrények

Elosztó szekrény

Egy családi ház villanyszerelési munkálata több egységre bontható.
Az első az, amikor az úgynevezett alapszerelés készül. Ez sok porral, kosszal jár, mert ilyenkor vésik ki a falakat, és kerülnek bele a védőcsövek, amikbe a vezetékeket húzzák be később.

Ha mindez kész, akkor jön a 2. fázis, és ilyenkor kerül képbe az elosztó szekrény.
Van a házban egy központi hely, ahova összefutnak a házból a vezetékek, és ott egy elosztó szekrényben kerülnek bekötésre, szép rendbe.
Az elosztó szekrénybe kerülnek beszerelésre a kismegszakítók, és a relék. Legtöbb háztartásban az életvédelmi FI relé az egyetlen, ami itt talál helyet, de ahol bonyolultabb rendszer kerül kialakításra, amihez más relé is szükséges, ott ezzel is számolni kell a kialakításkor.

Sok villanyszerelő, főleg a kisebb hálózatok esetén, a helyszínen rakja össze az elosztó szekrényt. Nagyobb ház esetén jobb megoldás műhelyben összerakni a szekrényt, és a helyszínen csak felszerelni, és bekötni a vezetékeket.
Még ennél is profibb és szebb megoldás lehet, ha erre szakosodott cégre bízzuk a szekrény elkészítését, ahol egyedi igények alapján, minőségi komponensek felhasználásával, személyre szabottan készül el az elosztó szekrényünk.

Megosztás