A vízszigetelés fontossága

Vízszigetelés

Építkezéskor teljesen nélkülözhetetlen és elkerülhetetlen a vízszigetelés, hiszen szinte nem is talál az ember olyan részt egy házon, ahol nem szükséges valamilyen formában ez.

Ugyanis a víz szinte minden irányból támadja a házat. Aki régebbi házban él, az tudhatja, hogy a talajnedvesség sok bosszúságot okozhat. A talajnedvesség képes felszívódni a falakba, ha nincs jól megcsinálva alulról a vízszigetelés, és ez vizes omladozó vagy épp salétromos vakolathoz vezet.
Persze felülről, a tető felől is támad a víz! Lapostető esetén ugyancsak vízszigetelő anyaggal kerül szigetelésre a ház teteje, hogy ne ázzon be.

És amire talán nem is mindenki gondol, hogy a fürdőszobában is szükséges a megfelelő vízszigetelés. Ott főleg azok a burkolt felületek, amit érhet a víz fürdés, zuhanyzás közben.

A legkritikusabb az épített zuhanykabin. Ez teljesen elképzelhetetlen vízszigetelés nélkül! Itt miatt hamar átnedvesednének szigetelés nélkül a falak a fugákon keresztül , vagy akár a falburkolaton át, és ez rengeteg bosszúságot jelenthet a háztulajdonosok számára.

Megosztás