Nagy darabszámos puzzlek felnőtteknek?

Puzzle felnőtteknek

A puzzle játékok nem csak gyereknek, hanem felnőtteknek nagyszerű szórakozás. A felnőttek nagyobb méretű és nagyobb darabszámú képkirakót használnak. Ennek a korosztálynak 500 db-tól kezdődik a puzzle, de kapható 20000 db-os is. Minél nagyobb a darabszáma egy puzzlenak annál nagyobb a kihívás a kép elkészítése, de annál nagyobb az elégedettség is a kirakásnál. Az elmúlt években egyre többen próbálják ki ezt az időtöltést. A felnőtt puzzle képeket egyedül, de csoportosan is ki lehet rakni.
Kezdésnek javasoljuk az 500 db-os puzzlet, később az 1000 db-ost, majd ezt követően az 1500-2000 db-osr. Van akinek semmi sem elég nagy kihívás, és akár 10.000 db-os puzzlet is ki tud rakni.

Milyen képek vannak a felnőtt puzzlek-on?



Számtalan kép típus szerepel a felnőttek részére készült puzzlek-on. Elsősorban a felnőttek számára ismert és népszerű képek szerepelnek, de vannak gyerek képek is, hiszen a felnőttek is voltak gyerekek és a nosztalgia faktor működik. Így lehetnek Disney meseszereplők is, de kicsit modernebb képi megoldással. Sőt már vannak rejtvény felnőtt puzzlek is, ahol a kép kirakása után feltett kérdésekre kell válaszolni, melynek megfejtése a helyesen kirakott képen található

Melyek a leggyakoribb kép típusok a felnőtt puzzlek között?



- ismert tájkép puzzle
- gyakran látogatott városok látképe: New York, Párizs, Róma, Budapest
- ismert színész, zenész arcképe: Marylin Monroe, Elvis, Bud Spencer
- filmhősök : Star Wars, DisneyHercegnők, Disney
- festmények : Da Vinci, Michelangalo,
- épület fotók ( https://mesesajandekok.hu/felnott-puzzle)
- állatok

A kész képet speciális ragasztóval lehet rögíteni és akár a falra helyezni, így nagyszerű dísze is lehet a lakásnak, irodának.
Kik a legismertebb Európai puzzle gyártók ?

A felnőtt puzzlek gyártása során több lényeges dologra kell figyelni, hogy megfelelő legyen a puzzle felnőtteknek. Talán legfontosabb a kép felbontása és színei, a papír vastagsága és minősége, tartóssága, és a hiánytalan csomagolás. Nagyobb felnőtt puzzle gyártók

- Trefl
- Ravensburger
- Clementoni

3D puzzle felnőtteknek a Ravensburgertől



Az egyik legnépszerűbb újdonság a Ravensburger gyártól a műanyag 3D puzzle. Ez a puzzle törhetetlen műanyag elemekből készül és nem lapos képet, hanem térbeli alakzatot lehet belőle építeni, pl. a autót, cipőt, dobozt, épületeket.
A puzzle elemek úgy vannak kialakítva, hogy az egyik oldalán a külső kép szerepel , míg a másikon a sorszámok, így könnyítik meg a puzzle építést a felnőtteknek.

A hagyományos puzzlek újszerű nyomdai megoldása



Már vannak olyan puzzlek, amelyeken speciális nyomdatechnikával sötétben világító, vagy fém színű részek is találhatóak.
A felnőtt puzzlek ideálisak karácsonyi, születésnapi ajándéknak.

Megosztás